Kebabber af en eller anden slags bliver spist og nydt over
hele verden. Næsten alle kulturer har en version af kød på spid stegt over åben
ild. Giver 3 til 4 portioner
# Ingredienser
2 fed hvidløg, hakket fint
2 tsk havsalt
1 tsk karrypulver
½ tsk korianderfrø
1 tsk paprika
¼ tsk tørret timian
friskkværnet sort peber
3 spsk olie
1 spsk friskpresset citronsaft
450 g magert svinekød, skåret i små terninger
6 bambusspid, gennemvædede
citronbåde
* Tilberedning
1 Knus det hakkede hvidløg med salt i en morter.
2 Mos karrypulver, korianderfrø, paprika, timian, sort
peber,
olie og citronsaft i blandingen af salt og hvidløg.
Læg det over i en flad skål og sæt det til side.
3 Afpuds svinekødet for fedt og skær det i mundrette
terninger.
Sæt kødet på spiddene, 4 terninger per spid og
vend spiddene i marinaden, så kødet er godt dækket.
Lad dem trække i et par timer - jo længere tid de marineres,
jo bedre bliver
smagen.
4 Steg dem over stærk varme til kødet er brunet på ydersiden
og
stegt igennem, ca. 3-5 min på hver side, 12-20 min i alt.
✅
Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------