En sød og frisk dessert med grillede jordbær og hvid
chokolade tilberedt i wokken. Jordbær har så meget smag når de bliver lavet
rigtigt, fx på grill - dejligt
Personer: 4. Forberedelse: 40 min + 3-4 timers frysning.
Tilberedning: 10 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur:
190 °C. Udstyr: Wok, forme
# Ingredienser
Hvid chokolade-parfait:
4 æggeblommer, pasteuriserede eller
friske
50 g sukker½ vaniljestang
2 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
Karamelliserede jordbær:
800 g jordbær
2 dl vand
2½ dl
rørsukker
3 stjerneanis
1 vaniljestang
*
I køkkenet
Til isen: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud.
Gem stangen til senere.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn, indtil massen er
hvid og tyk.
Pisk derefter fløden, til den er let stiv – vend æggemassen
heri.
Hak chokoladen og vend det i føden.
Hæld is-massen ned i forme og sæt dem i fryseren i mindst
3-4 timer før brug.
Rengør jordbær, fjern stilken og skær dem i kvarter – klar
til grillen.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte varme, ca. 190 °C.
Sæt wokken på grillristen og lad den varme op.
Tilsæt vand, sukker, stjerneanis og den flækkede
vaniljestang.
Bring det i kog, og lad det koge ind til en sirup.
Fjern vaniljestang og stjerneanis.
Læg jordbærrene i wokken, og vend dem hurtigt – men
forsigtigt – rundt i den varme sirup i cirka et minut. Server umiddelbart efter.
Tips: Erstat evt. en del af vandet med appelsinlikør eller
whisky.