Fint
samspil. Jordbær Romanoff er en klassiker, og kombinationen af appelsin og
jordbær holder i den grad. Med lidt flødeskum på toppen er det en eksklusiv dessert
Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte.
Optænding - gas: Høj. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur:
220 °C. Udstyr: grillpande
# Ingredienser
1 bakke jordbær
½ dl Cointreau eller Grand Marnier
saft af ½ appelsin
frisk mynte
¼ l piskefløde
*
I køkkenet
1. Skyl og rens jordbærrene godt.
Skyl mynten.
2. Pisk fløden til flødeskum.
Ved grillen
1. Gør først grillen klar til høj, direkte varme.
Sæt panden på grillen, og lad den blive varm.
2. Hæld appelsinsaften på panden, og lad den simre let.
Tilsæt jordbær, og hæld straks likøren ved.
Sæt ild til likøren, og flambér jordbærrene, til flammerne
forsvinder.
3. Tag panden af grillen.
Anret jordbærrene i glas toppet med flødeskum og lidt mynte.
Info: Der
er flere forklaringer på rettens navn, men de fleste hælder til, at den blev
opfundet af en af de første superstjerner inden for gastronomien, Marie-Antoine
Carême, da han i 1820’erne var køkkenchef for tsar Alexander I.