Hummus er en klassisk forret og snack. Denne dip af kikærter
stammer fra Mellemøsten og spises med brød eller skiveskårne rå grønsager.
# Ingredienser
2¼ dl kikærter som har stået i blød natten over
2-3 fed hvidløg
1¼ dl tahini
¾ dl olivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
saften af ½ citron (valgfrit)
paprika
* Tilberedning
1 Skyl kikærterne under rindende koldt vand og bring dem i
kog
i en gryde med frisk vand.
Lad dem simre i ca. 1½ time til de er møre.
Lad dem køle af, hæld vandet fra, men gem noget af det.
2 Kom kikærter, hvidløg, tahini og olie i en blender eller
foodprocessor
og blend til en puré.
Tilsæt så meget af det gemte kogevand som nødvendigt for at
danne en tyk pasta - ca. 1½ dl.
Tilsæt salt, peber og citronsaft (hvis du bruger det).
3 Kom hummussen i en serveringsskål og stil den i
køleskabet.
Drys med paprika lige før servering.
INFO: Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten
bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. I fremstilling af
hummus anvendes især tahini, olivenolie, citronsaft, salt og hvidløg. Retten
serveres fx som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme
fladbrød
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------