Vores opskrift er nem og giver et fantastisk smagfuldt ❤ Vi
hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk -
prøv selv.
Til 8 personer
# Ingredienser
225 g kikærter,
udblødt natten over i rigeligt koldt vand
saften af 2 store
citroner
1½ dl tahin (arabisk sesam pasta)
2 fed hvidløg, knuste
4 spsk olie
et nip stødt spidskommen
salt og peber
lune pitabrød, som
tilbehør
Pynt:
1 tsk paprika
fintsnittet
bredbladet persille
* Tilberedning
1 Hæld vandet fra
kikærterne, kom dem op i en gryde og hæld koldt vand på, så det dækker.
Bring kikærterne i
kog og kog dem i op til 2 timer, til de er meget møre.
2 Hæld kogevandet
fra kikærterne, men gem lidt af væden.
Tag lidt kikærter
fra til pynt og kom resten op i en foodprocessor.
Blend kikærterne til
en glat, cremet puré - tilsæt citronsaften samt lidt kogevand lidt ad gangen
undervejs.
Tilsæt tahin,
hvidløg og 3 spsk af olien samt spidskommen og blend igen.
Krydr med salt og peber.
3 Kom hummussen op i
en fladbundet serveringsskål og stil den på køl i 2-3 timer.
Stænk resten af olien over umiddelbart inden serveringen og drys med lidt
paprika.
Pynt med resten af
kikærterne og et drys bredbladet persille og server straks med lune pitabrød
til.