Logo

Æbleskiver med skinkefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiver med skinkefyld

 

Æbleskiver kan naturligvis serveres med flormelis, sukker og syltetøj, men du kan overraske dine venner og familie med frosne blåbær, marcipan, ost eller skinke.

 

Personer: 8. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.

 

# Ingredienser

5 æg
1¼ dl piskefløde
125 g hvedemel
60 g smør
1 tsk salt
200 g serrano skinke
smør til bagning

I køkkenet

Del æggene med blommer og æggehvide for sig.

Rør blommerne med fløde, mel, 60 g smeltet smør og salt.
Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen.
Skær serrano skinken i små tern.

 

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Rist skinketernene på en pande, til de er sprøde.

Sæt æbleskivepanden på risten, og lad panden varme op.

Læg lidt smør i hvert hul.

Fyld hullerne op med dej.

Læg en teskefuld ristet serrano skinke i hver æbleskive.

Vend æbleskiverne med et træspyd eller andet tyndt redskab, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune.

Vend dem jævnligt i 5-6 minutter, så de bliver jævnt bagt hele vejen rundt.

Tag dem af panden, og hold dem varme - eller køl dem ned og varm dem op igen, før servering.

 

Tips: Server retten med blandet salat og hjemmelavet BBQ-sauce. Fyldet kan varieres med bl.a. friske krydderurter, chorizopølse eller ost.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her