Æbleskiver kan naturligvis serveres med flormelis, sukker og
syltetøj, men du kan overraske dine venner og familie med frosne blåbær,
marcipan, ost eller skinke.
Personer: 8. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C.
# Ingredienser
5 æg
1¼ dl piskefløde
125 g hvedemel
60 g smør
1 tsk salt
200 g serrano skinke
smør til bagning
*
I køkkenet
Del æggene med blommer og æggehvide for sig.
Rør blommerne med fløde, mel, 60 g smeltet smør og salt.
Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen.
Skær serrano skinken i små tern.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Rist skinketernene på en pande, til de er sprøde.
Sæt æbleskivepanden på risten, og lad panden varme op.
Læg lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne op med dej.
Læg en teskefuld ristet serrano skinke i hver æbleskive.
Vend æbleskiverne med et træspyd eller andet tyndt redskab,
så snart de har dannet skorpe og er lysebrune.
Vend dem jævnligt i 5-6 minutter, så de bliver jævnt bagt
hele vejen rundt.
Tag dem af panden, og hold dem varme - eller køl dem ned og
varm dem op igen, før servering.
Tips: Server retten med blandet salat og hjemmelavet
BBQ-sauce. Fyldet kan varieres med bl.a. friske krydderurter, chorizopølse
eller ost.