Lækker og nem opskrift på lækre smagfulde æbleskiver, og den
bliver endnu bedre og mere sommerlig med lidt jordbærpuré. Se mere her!
Personer: 18. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr:
Æbleskivepande
# Ingredienser
500 g hvedemel
40 g rørsukker
1 tsk salt
2 tsk. bagepulver
4 æg
5 dl mælk
5 dl fløde
200 g smør til stegning
Jordbærpuré:
250 g modne jordbær
1 dl vand
½ dl sukker
korn fra ½ vaniljestang
lidt citronsaft
I køkkenet
Hæld mel, rørsukker, salt og bagepulver i en skål.
Rør herefter æg, mælk og fløde i, og pisk blandingen med en
håndmixer, indtil dejen er blød og uden klumper. Hæld dejen i en kande.
Skyl jordbærrene, og fjern stilkene.
Hæld vand, sukker og vanilje i en kasserolle, og bring det
til kogning.
Hæld blandingen i en beholder, og stil den til afkøling i
køleskabet.
Når sukkerblandingen er kølet helt af, kommes jordbærrene i,
hvorefter det hele blendes til en ensartet puré.
Smag til med lidt citronsaft og stil puréen på køl i
køleskabet.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Anbring æbleskivepanden på risten, og lad den varme godt op.
Læg lidt smør i hver fordybning, som herefter fyldes tre
fjerdedele op med dej.
Bag æbleskiverne med låg på grillen.
Når overfladen er blevet gylden, vendes æbleskiverne 90
grader ved hjælp af en gaffel, et spyd eller en strikkepind.
Tilsæt nu lidt mere dej, og bag æbleskiverne et par minutter
mere.
Drej dem så helt rundt.
Drej æbleskiverne jævnligt i løbet af de næste 3-5 minutter,
til de får en ensartet gylden farve hele vejen rundt.
Servér med jordbærpuré.