Den 25. marts er det vaffeldag, men det betyder heldigvis
ikke, at du ikke kan nyde godt af lækre vafler på andre tider af året. Den
søde, tykke belgiske vaffel smager vidunderligt sammen med friske bær. Her
finder du opskrifter på traditionelle vafler og de mere moderne.
Personer: 4. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.
Udstyr: Vaffeljern
# Ingredienser
50 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk hjortetaksalt
2 tsk vaniljesukker
90 g brun farin
5 æg
4½ dl mælk
4½ dl fløde
100 g solbær eller andre bær af eget valg, friske eller
frosne
smør til stegning
*
I køkkenet
1 Smelt smørret ved lav varme.
2 Bland mel, bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og
brun farin sammen i en skål, og pisk forsigtigt det hele sammen med en
håndmixer.
Kom ét æg i ad gangen, og tilsæt derefter mælk, fløde og til
sidst smeltet smør.
Rør i dejen, til den er helt jævn.
3 Skyl bærrene. Kom dem forsigtigt i dejen.
*
Ved grillen
1 Gør grillen klar til direkte varme – ca. 185 °C.
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
forvarme i 5-8 minutter.
2 Fordel dejen over de fire områder på vaffel- og
sandwichjernet, så den dækker hele overfladen.
Luk vaffel- og sandwichjernet, og lad vaflen bage i 6-8
minutter.
Vend derefter jernet om på den anden side, og lad vaflen
bage videre i 6-8 minutter, indtil den er gylden på begge sider.
Læg vaflerne på en rist, når de er færdige. Så bliver de ved
med at være sprøde.
Pynt vaflerne med lidt friske bær, der er drysset med
sukker, inden servering.
Info: Vaffel, også omtalt som vaffelkage, er et bagværk på
linje med pandekagen. De bages i et vaffeljern. Vaffeljern findes i flere
forskellige varianter