Logo

Mixed grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mixed grill

 

Mixed grill kan også serveres med rispilaff, eller bagte kartofler med cremefraiche tilsat en eller flere slags krydderurter.

4 Portioner

#

300 g skært kalvekød, fx inderlår

300 g svinemørbrad

300 g kalvenyre

1 pk vakuumpakket bacon

4-8 små tomater

1 grøn peberfrugt

4-8 små løg

olie til pensling

salt, peber.

TILBEHØR: Flûte, salat, hvidløgssmør.

*

Skær kød og nyre i terninger, ca. 3 x 3 cm.

Del baconskiver og vikl et stykke om hvert stykke nyre.

Skær peberfrugten i mindre stykker.

Kog pillede løg 5 min.

Sæt alt skiftevis på lange grillspid.

Pensl med olie og steg spiddene 7-10 min., til alt er mørt.

Drys salt og peber på under stegningen.

 

Server mixed grill med flûte, salat og hvidløgssmør.

 

VARIATION AF RETTEN:

De følgende kombinationer tillaves som opskriften. Alt sættes skiftevis på grillspid. Krydres med salt og peber under stegning.

1. ¾ kg skært skinkekød, 8 stk. porrer (5 cm lange), kogt 5 min. og omviklet med ½ skive bacon, 8 æblebåde.

Pensling: 2 spsk olie med nellike.

 

2. 1-2 pk kyllingebryst uden ben, skåret i store tern, 8 små tomater, 1-2 cougetter skåret i tykke skiver, 8 små forkogte løg, kviste af frisk basilikum.

Pensles med 2 spsk olie, tilsat 1 tsk reven citronskal.

 

3. Cocktailpølser evt. omviklet med bacon, 8-12 tykke skiver agurk, 8-12 forkogte løg, stykker af rød peberfrugt.

Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 tsk barbecuekrydderi.

 

4. ¾ kg kalvelever, 1 lille pk. bacon, ¼ kg champignon, 8 små forkogte løg, 8 små tomater.

Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 tsk paprika el. 1 fed knust hvidløg.

 

5. ½-¾ kg skært lammekød fra bov el. kølle, peberfrugt, 1 aubergine skåret i terninger, 1 løg.

Løgskælbladene deles og skæres ud i stykker, som sættes mellem kød og grønsager.

Pensles med 2 spsk olie tilsat 1 spsk citronsaft, 1 knust hvidløgsfed og 1 tsk tørret dild.

 

6. 1 pk. frossen kyllingelever, 1 pose cocktailpølser, 2 peberfrugter i forskellige farver, 8-12 champignon.

Alt marineres i kryddermarinade, i 2 timer inden stegningen.

 

VARIATION AF TILBEHØR:

Mixed grill kan også serveres med rispilaff, eller bagte kartofler med cremefraiche tilsat en eller flere slags krydderurter.

 

TIPS: Mixed grill kan kombineres efter fri fantasi, blot tingene bliver møre samtidig.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her