Kylling er en ret almindelig ingrediens i det thailandske
køkken. Den milde smag passer godt til friske urter, hvidløg, ingefær og chilipeber.
Brug en kuglegrill og briketter eller en gasgrill.
8 portioner
#
900 g kyllingelår
Thai kokosmarinade, Se opskrift
*
1. Bland marinaden.
Skær nogle snit gennem skindet og kødet helt ind til benet i
kyllingelårene.
Mariner kyllingelårene i mindst 2 timer.
2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå og dækker
det halve af grillen.
Kontroller varmen, som skal være meget stærk.
Læg kyllingelårene på grillristen. så de steges ved
indirekte varme, og giv dem ca. 20 min.
Sørg for, at kyllingelårene ligger med ensartet afstand til
gløderne, da de ellers bliver stegt ujævnt.
Pensl dem med marinade undervejs 3-4 gange.
Sørg for at holde låget lukket samt spjældene åbne, både i
låget og i bunden.
3. Efter 20 min. flyttes kyllingelårene, så de får direkte
varme.
Nu skal låget være åbent.
Regn med 10 min. mere, og fortsæt med at pensle lårene med
resten af marinaden, mens de steger.
Læg kyllingelårene på et fad, og lad alle spise med
fingrene.