Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen.
De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
500 g kyllingebryst
uden skind og ben, i 2½ cm store tern
3 spsk yoghurt naturel
1 tsk chilipulver
3 spsk limesaft
1 spsk frisk
koriander, fintsnittet
1 frisk grøn chili,
uden kerner og finthakket
1 spsk solsikkeolie
Chilisauce:
2 spsk solsikkeolie
1 løg, hakket
2 fed hvidløg,
knuste
4 store tomater,
flåede, uden kerner og hakkede
2 friske røde chilier
et nip stødt
spidskommen
salt og peber
Tilbehør:
4 pitabrød
¼ icebergsalat,
strimlet
2 tomater, i tynde skiver
8 forårsløg. fintsnittede
1 spsk citronsaft
8 syltede jalapeño chilier,
afdryppede
* Tilberedning
1 Kom kyllingen op i
en stor skål.
Pisk yoghurt,
chilipulver, limesaft, frisk koriander, grøn chili og solsikkeolie sammen i en
skål og krydr med salt og peber.
Fordel marinaden
over kyllingen og vend det godt sammen.
Dæk med film, stil
kyllingen på køl og lad den marinere i 2 timer.
2 Varm grillen godt
op. Læg træspid i vand.
Chilisauce Varm
olien op i en lille gryde.
Tilsæt løg og
hvidløg og svits det ved svag varme under jævnlig omrøring i 10 min, eller til
løget er let gyldent.
Tilsæt tomat, chili
og spidskommen og krydr med salt og peber.
Lad saucen simre ved
svag varme i 15 min, eller til den er tyknet.
3 Stil chilisaucen
ude i siden af grillen for at holde den varm.
Lad kyllingen dryppe
af, men gem marinaden.
Sæt kyllingen på
træspid udblødt i vand.
Grill dem ved
jævn-stærk varme i 6-10 min, eller til de er gennemstegte.
Vend dem jævnligt
undervejs og pensl dem med marinaden.
Lun i mellemtiden
pitabrødene på grillen og åbn dem lidt med en kniv.
Tag kyllingen af
spiddene og fyld den i brødene sammen med salat, tomatskiver og forårsløg.
Stænk med citronsaft
og slut af med et par syltede chilier.
Server straks med
chilisaucen til.