Chutneyer med sin
sødme og frugtkarakter perfekt sammen med trækulsaromaen fra grillet kylling,
lam og svinekød.
6-8 portioner
#
2 store mangoer,
udstenede og i grove stykker
1 løg, hakket
1 stykke frisk
ingefær (5x5 cm), hakket fint
1 dl sukker
1 dl æbleeddike
1 spsk sambal oelek
1 spsk brune
sennepsfrø
2 tsk karry
2 tsk stødt
spidskommen
2 tsk stødt
koriander
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet
sort peber
*
1. Bland alle ingredienser
i en tykbundet gryde, sauterpande eller kasserolle.
Lad det koge op, og
skru så ned, så det småkoger.
Lad det småsimre 40
min., og rør i bunden af og til.
Skru mere ned
undervejs, efterhånden som væsken fordamper, ellers vil chutneyen brænde på.
2. Chutneyen er
klar, når konsistensen er rigtig tyktflydende og smagen balancerer mellem sødme
og syre samt krydderierne.
Opbevaret tildækket
og i køleskab kan chutneyen holde flere måneder.