Skirt
steak Chimichurri
Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
1 skirt steak, ca. 1,2 kg
5 dl olivenolie
6 spsk rødvinseddike
2 habanero-chilier
6 fed hvidløg
4 spsk frisk timian
4 spsk bredbladet persille
2 spsk rosmarin
3 spsk frisk oregano 3 spsk paprika
1 tsk havsalt
1 tsk sort peber
*
Olivenolien lunes forsigtigt i en gryde (den må ikke blive
varm) og tages af komfuret.
Tilsæt alle de finthakkede urter og krydderier sammen med
rødvinseddike, salt og peber og bland det hele godt.
Lad det trække en time ved stuetemperatur.
Læg kødet i en skål, hæld en fjerdedel af
chimichurri-marinaden over og stil det i køleskabet i mindst 2 timer.
Steg derefter kødet på en varm pande i 10-12 minutter på
hver side.
Lad det hvile i 5 minutter og skær det i tynde skiver på
tværs.
Resten af marinaden serveres til.
Tip til tilbehør: Marinerede peberfrugter
#
2 røde peberfrugter
1 gule peberfrugter
1 grøn peberfrugt
3 fed hvidløg
1 citron, saften af
7 spsk olivenolie
havsalt
persille, grofthakket
4 citronskiver
*
Peberfrugterne skylles og skæres i halve, kernerne fjernes,
og de pensles med olivenolie.
Grill dem med skindsiden opad eller bag dem ved 250 °C i
ovnen, til skindet er sort.
Lad hvile i en tildækket skål i 10 minutter.
Fjern derefter det sorte skind og skær peberfrugterne i
ensartede skiver.
Pil og hak hvidløget. bland det med citronsaft, olivenolie
og havsalt og hæld det over peberfrugterne. Garner med de 4 skiver citron.