Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.
Opskriften er
beregnet til 4 personer
#
4 rumpsteaks a 200 g
1 spsk karse
1 spsk basilikum
1 spsk timian, hakket
1 spsk estragonblade
1 spsk purløg, hakket
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 tsk frisk peberrod
salt og peber
4 spsk olivenolie
4 spsk calvados
2 spsk tør sherry
*
Kom alle ingredienserne til marinaden (altså alt undtagen
steakene) i blenderen og kør, til massen er ensartet.
Læg steakene i marinaden og lad dem trække fire timer i
køleskab.
Tag dem ud, dup dem tørre og grill dem 3 minutter på hver
side.
Drys med salt og peber før serveringen.
Tip til tilbehør: Bagte kartofler med krydderurtekvark
#
4 mellemstore kartofler
4 spsk rapsolie
100g kvark
2 spsk cremefraiche
1 lille løg
2 spsk hakket purløg
salt og peber
*
Skyl kartoflerne grundigt, skær et snit i dem på langs og
strø salt på.
Smør 4 stykker alufolie med olien og pak kartoflerne ind.
Grill dem ca. 40 minutter over indirekte varme ved ca. 200 °C
eller i ovnen.
Pil løget, hak det fint og kom det og purløget i kvarken,
tilsæt salt og peber og bland godt.
Luk kartoffelpakkerne op foroven.
Tryk forsigtigt kartoflerne åbne med en gaffel, kom
kvarkfyldet i og server.