Grillede rejer på spid, hvor rejerne er marinerede med rom,
farin og lime, deraf navnet Caipininha, er velsmagende sommermad. Se opskriften her.
Personer: 4. Forberedelse: 10 min + 20 min til marinering.
Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur:
200 °C. Udstyr: Rack til grillspid
# Ingredienser
12 store rejer
50 ml cachaça-rom
10 g brun farin
1 lime
olie
salt og peber
I køkkenet
Pil rejerne, så
kun halen er tilbage.
Riv halvdelen af limefrugten, og sæt den revne skal til side
til senere brug.
Bland olie, sukker, limesaft, salt og peber sammen til en
marinade.
Tilsæt rejerne, og lad dem marinere i 20 minutter.
Sæt 6 rejer på
hvert spid.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte varme, ca. 200 °C.
På en kulgrill skal du bruge briketter i en mængde, der svarer til en halv
grillstarter.
Sæt spiddene i holderen, og grill dem i 8-10 minutter.
Tag spiddene af grillen, læg dem på en tallerken, drys revet
limeskal over dem, og servér dem med det samme.
Tips: Hvis du ikke har et rack til grillspid, kan du
klargøre grillen til indirekte varme og lægge spiddene midt på grillristen.
Info: Lime, rørsukker, vodka og masser af isterninger. Det
er nemt at blande denne læskende brasilianske cocktail
Caipirinha (portugisisk udtale: [kajpiɾĩjɐ]) er
Brasiliens nationale cocktail, lavet med cachaça (udtalt [kaʃasɐ]) (sukkerrør spiritus), sukker og lime. Cachaça, også kendt som pinga, caninha eller et af mange traditionelle
navne, er Brasiliens mest almindelige alkoholholdige drikkevare. Selvom både
rom og cachaça er fremstillet af produkter fremstillet af sukkerrør, er
alkoholen i cachaça resultatet af fermentering af frisk sukkerrørsaft, der
destilleres, mens rom sædvanligvis fremstilles af biprodukter fra raffinaderier
som melasse.
Drikken fremstilles ved at blande frugt og sukker sammen og tilsætte væsken.
Dette kan laves i et enkelt glas, som regel stort, der kan deles blandt
mennesker, eller i en større krukke, hvorfra den serveres i individuelle glas.