Hjemmerøgede rejer og dip. En dejlig klassisk ret, som er
god at servere til gæsterne som forret. Server også rejerne om sommeren med
hvidvin.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time og 5
min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 180 °C
# Ingredienser
1200 g skalrejer med hoved
olie
salt og peber
2 spsk rosenpeber
1 kvist dild
Dip:
1 avocado
2 spsk cremefraiche evt skyr
1 tsk dijonsennep
½ citron
salt og peber
Sprød rug:
1 dl groft rugmel
2 dl vand
½ tsk salt
*
I køkkenet
Sprød rug: Kog alle ingredienser sammen til en grødet masse,
og smør massen papirtyndt ud på et stykke bagepapir i ét stort stykke.
Læg bagepapiret på en bageplade.
Rejer: Pil rejerne, og vend dem i olie, salt og peber.
Læg rejerne på fiskebakken.
Dip: Fjern skal og sten fra avocadoen.
Blend med avocadoen med cremefraiche, dijonsennep og tilsæt
skal af en ½ citron.
Smag til med salt og peber.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte middelhøj varme, ca. 180° C.
Sprød rug: Bag "grødmassen" ved indirekte varme,
til det er sprødt, ca. 20 min.
Rejer: Røg rejerne ved indirekte varme i ca. 6-8 min.
Vend dem i knust rosenpeber og hakket dild inden servering.
Tips: Brug din favorit rygeflis til at røgning af rejerne –
fx æble.
Server rejerne med avocadodip og sprøde rugflager.