Disse lækre kyllingespid er en nem opskrift til en god grillaften.
Kødet marineres i en smagfuld jordnødde-marinade
og grilles på spid med salat og sauce til.
Forberedelsestid 30
min. Marineringstid 1-4 timer. Grilltid 12 min. Til 4 personer
# Ingredienser
4
kyllingebrystfileter, hver ca. 250 g
16 træspid, op blødt
i mindst 30 min.
TIL MARINADEN
4 spsk jordnøddeolie
saft og revet skal
af 1 økologisk lime
1 spsk fiskesauce
2 tsk stærk
chili-hvidløgssauce
1 tsk stødte
korianderfrø
1 tsk stødt
spidskommen
TIL SALATEN
1 salatagurk
1 spsk hakkede
friske mynteblade
2 tsk friskpresset
limesaft
1 tsk sukker
½ tsk groft havsalt
TIL SAUCEN
125 g jordnøddesmør
1¼ dl kokosmælk
2 spsk friskpresset
limesaft
2 tsk stærk
chili-hvidløgssauce
2 tsk fiskesauce
* Tilberedning
1 Bland ingredienserne
til marinaden i en mellemstor skål.
2. Skær hvert
kyllingebryst i 1 cm skiver på tværs.
Vend kødet i
marinaden, alt kødet skal være helt dækket.
Stil skålen
tildækket på køl i 1-4 timer.
3. Skær agurken i
kvarter på langs, fjern kernerne og
skær frugtkødet i
meget tynde skiver på tværs.
Bland agurkeskiverne
i en skål med de øvrige ingredienser til salat.
Lad salaten trække
mindst 30 min ved stuetemperatur.
4. Bland
ingredienserne til saucen i en lille gryde og varm den
op på komfuret ved
meget lav varme i 3-5 min;
rør af og til i
saucen med et piskeris, til saucen bliver jævn.
Saucen må ikke koge!
Bland 1-2 spsk vand
i, hvis den er for tyk.
Tag gryden af
varmen.
5. Tag kødet op af
marinaden (den skal ikke bruges mere) og
stik 2-3 stykker på
langs på et spid.
6 Forbered en
to-zone-grill til høj varme (se anvisning).
7. Rens grillristen
grundigt.
Grill spiddene i 6
min over direkte høj varme og med lukket låg.
Sørg for at lægge de
bare spidender over indirekte varme, så
de ikke bliver
brændt.
Vend spiddene efter
4 min og grill dem videre i 2 min med lukket låg,
til kødet føles fast
og er gennemstegt.
Flyt evt. rundt på
spiddene på risten, så kødet bliver jævnt mørt.
Varm imens saucen op
på komfuret ved lav varme.
Server
kyllingespiddene varme sammen med salat og jordnøddesauce.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk