Den bedste opskrift på panini med kylling, ost og rucola.
Det er en klassisk italiensk grillet sandwich og den er skøn som frokost eller let
aftensmad.
Forberedelsestid 15
min. Grilltid 8-10 min. Til 4 personer
# Ingredienser
4
kyllingebrystfileter, hver på ca. 150 g
olie
1 tsk stødt
chilipulver
1 tsk groft havsalt
½ tsk friskkværnet
sort peber
3 spsk mayonnaise
2 spsk dijonsennep
8 skiver italiensk
landbrød, ca. 1 cm tykke
eller paninibrød
2 håndfulde små
rucolablade
4 tynde skiver røget
gouda ost
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
2 Læg kyllingekødet
mellem to lag plastfolie og
klap det til 1 cm
tykkelse.
Pensl kødet på begge
sider med olie og
krydr jævnt med
chili, salt og peber.
Rens grillristen
grundigt.
Grill kødet 4-5 min.
over direkte høj varme og med lukket låg,
til det føles fast
og er gennemstegt.
Vend kødet en gang
undervejs og flyt det så det tilberedes jævnt.
3. Rør mayonnaise og
sennep sammen i en lille skål.
4. Fordel
brødskiverne i et lag på en stor bageplade.
Dryp olie over, vend
dem om og smør dem med senneps-mayo.
Læg kyllingekød,
rucola og ost på 4 skiver og
læg de andre 4
skiver ovenpå med mayo-siden nedad.
Giv dem et godt fast
tryk med hånden.
Brødene kan
forberedes sådan nogle timer før servering,
dækkes med
plastfolie og stilles på køl.
5. Læg brødene over
direkte lav varme og læg fx en bageplade
over dem, hvorpå der
ligger noget tungt fx en støbejernspande.
Grill brødene med
åbent låg på begge sider, til de er gyldne,
vend dem en gang med
en paletkniv og flyt evt. rundt på dem,
så alle tilberedes
jævnt.
Til sidst skal osten
være smeltet.
Tag brødene af
grillen, skær dem i halve eller kvarte og
server dem varme.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk