Kinesisk kyllingesalat er en salat med og kulinariske
ingredienser. Denne opskrift omfatter kylling, gulerødder, spirer, forårsløg, og
nødder.
Forberedelsestid 30
min. Grilltid 10-12 min. Til 4 personer
# Ingredienser
TIL SALATEN
2
kyllingebrystfileter, hver på ca. 200 g
1 spsk jordnøddeolie
½ tsk stødt chili
½ tsk groft havsalt
¼ tsk friskkværnet
sort peber
2 mellemstore
gulerødder, revet groft
150 g cashewnødder,
hakket groft
1 stor håndfuld
spirer
5 spsk fintskivet
forårsløg, kun det hvide og lysegrønne
4 spsk fintklippet
purløg
TIL DRESSINGEN
2 spsk jordnøddeolie
1 spsk risvineddike
2 tsk honning
1 tsk sojasauce
1 tsk sort
bønnesauce med hvidløg
1 tsk finthakket
hvidløg
1 tsk fintrevet
frisk ingefær
½ tsk mørk sesamolie
1 drys sennepspulver
1 drys friskkværnet
sortpeber
* Tilberedning
1. Forbered en
to-zone-grill til middel varme (se anvisning).
2. Pensl kødet let
med olie og krydr jævnt med chili, salt og peber.
Rens grillristen grundigt.
Grill kødet i 10-12
min over direkte middel varme og med lukket låg.
Vend kødet en gang
eller to, til kødet føles fast og er gennemstegt,
og flyt det rundt på
risten, så alt grilles jævnt.
Tag kødet af grillen
og lad det svale af.
3. Pluk/skær det
afkølede kyllingekød i ca. 5 mm brede og
2-2½ cm lange
stykker.
Bland dem i en stor
skål med de øvrige salat-ingredienser.
4. Rør
ingredienserne til dressingen til en jævn blanding med
et piskeris i en
lille skål.
Vend så meget dressing
i salaten med let hånd, at alt er let dækket.
Server straks eller
stil salaten dækket
med plastfolie op til 8 timer på køl,
og server den.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk