Logo

Pastasalat med basilikumvinaigrette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastasalat med basilikumvinaigrette

 

Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuldt tilbehør Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk - prøv selv.

Til 4 personer

 

# Ingredienser

225 g tørrede pastaskruer
4 tomater

50 g sorte oliven

25 g soltørrede tomater i olie
2 spsk pinjekerner

2 spsk parmesan, frisk og groftrevet

friske basilikumblade, til pynt

 

Vinaigrette:

15 g basilikum blade
1 fed hvidløg, knust

2 spsk parmesan, friskrevet

4 spsk ekstra jomfruolie
2 spsk citronsaft

salt og peber

 

* Tilberedning

1 Kog pastaen i en stor gryde letsaltet kogende vand i 10-12 min, eller til den er mør, men stadig 'al dente'. (har bid)

Hæld vandet fra og skyl den i rindende koldt vand.

Lad den dryppe helt af og kom den op i en stor skål.

 

2 Varm ovngrillen op.

Vinaigrette: Kom basilikumblade, hvidløg, parmesan. olie og citronsaft op i en foodprocessor.

Krydr med salt og peber og blend det hele sammen til en glat pesto.

Alternativt kan basilikumbladene også snittes fint og røres sammen med de øvrige ingredienser i hånden.

Hæld dressingen over pastaen og vend det godt sammen.

 

3 Skær tomaterne i både.

Pil stenene ud af olivenerne og skær dem i halve.

Skær de soltørrede tomater i strimler.

Rist pinjekernerne under grillen, til de er gyldenbrune.

 

4 Kom tomater (både friske og soltørrede) i salaten sammen med oliven og vend det godt sammen.

Kom salaten op i en serveringsskål, drys med parmesanen og server pyntet med lidt frisk basilikum.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.891 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her