Den grillmad, som typisk bliver tilberedt på grill, vil
oftest være ribben, steaks, pølser og andre former for kød men kylling er også godt
grillen.
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca. 1 time (plus 6-8 timer
marinering)
# Ingredienser
2 kyllinger (ca. 2,5 kg)
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 dl olie saft af
1 citron
1 tsk dijonsennep
1 tsk tørret oregano
salt og sort peber
6 slanke, grønne peberfrugter
5 tomater
citronbåde til pynt
* Tilberedning
1 Skyl kyllingerne, dup dem tørre og del hver kylling i 6
stykker.
Lav små rids i kødet med en kniv.
2 Pil hvidløgene og pres dem.
Gør chilien i stand, skyl den, udkern den og hak den fint.
3 Bland olie, citronsaft, sennep, oregano, hvidløg og chili
og
krydr med salt og peber.
Læg kyllingestykkerne ned i denne marinade og
lad dem trække i ca. 6-8 timer. Vend dem af og til.
4 Forvarm ovngrillen på højeste trin.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden og lad dem dryppe af.
Gør peberfrugterne i stand, skyl dem, udkern dem og
skær dem i kvarte.
Læg frugterne ned i kyllingemarinaden og lad dem trække i 15
min.
5 Grill kyllingestykkerne ca. 15-25 min i alt, til de er
godt gennemstegte.
De må ikke længere være rå indeni.
Lad peberfrugterne grille med i ca. 10 min.
Server de grillede kyllinger pyntet med citronbåde.
Pr. portion ca. 5103 kJ/125 kcal. 128 protein, 74 g fedt, 11
g kulhydrater
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk