Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld ret ❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer
# Ingredienser
8 spsk grov
peanutbutter
1 løg, grofthakket
1 fed hvidløg,
grofthakket
2 spsk kokosmælk
4 spsk jordnøddeolie
1 tsk lys soja
2 spsk limesaft
2 friske røde
chilier, uden kerner og hakkede
3 kaffir limeblade, revet i mindre stykker
4 kyllingebrystfileter uden skind og ben, i 2½ cm tern
* Tilberedning
1. Kom peanutbutter,
løg, hvidløg, kokosmælk, jordnøddeolie, soja, limesaft, chili og kaffir limeblade
op i en foodprocessor og blend det sammen til en glat pasta.
Kom den op i en stor
glasskål.
2. Tilsæt
kyllingeternene og vend det godt sammen.
Dæk med film, stil
det på køl og lad kyllingen marinere i op til 8 timer.
3. Varm grillen godt
op.
Sæt kyllingeternene
på træspid, der er udblødt i vand og stil marinaden til side til senere.
Grill spiddene ved
jævn-stærk varme i la min, eller til de er gennemstegte.
Vend dem ofte
undervejs og pensl dem samtidig med marinaden.
Anret dem på et serveringsfad og server straks.
INFO: Satay, eller sate på indonesisk og malaysisk stavemåde,
er sydøstasiatiske retter med krydret, spaltet og grillet kød, serveret med en
sauce. Det er fra Indonesien og populært i Malaysia, Filippinerne, Singapore,
Thailand og Brunei.