Kylling på dåse er en spændende klassiker, som du både kan
lave i ovn og på grill med låg. Se her hvordan du gør, den rigtige stegetid – og
få den perfekte fugl.
Forberedelsestid 15
min. Marineringstid 2-4 timer. Grilltid 1-1½ timer. Til 2-4 personer
# Ingredienser
1 grydeklar kylling,
1½-1¾ kg
4 små fed hvidløg,
pillet
2 tsk tørret oregano
1 tsk groft havsalt
½ tsk stødte røde
chiliflager
1 spsk rapsolie
2 tsk friskpresset
limesaft
1 dåse (0,33 l) classic
øl, stuetempereret
1 dåse (0,33 l) classic
øl, kold til kokken
* Tilberedning
1. Stød hvidløg,
oregano, salt og chiliflager meget fint i en morter.
Tilsæt olie og
limesaft og bland alt grundigt.
2. Skyl kyllingen
indvendigt og udvendigt under rindende koldt vand
og dup den tør med
køkkenrulle.
Smør pastaen på
kyllingen i et jævnt lag.
Lad kyllingen
marinere tildækket 2-4 timer i køleskabet.
3. Forbered en
opdelt tre-zone-grill til middel varme (se hvordan).
Stil en stor
drypbakke i midten og fyld den halvt med varmt vand.
4. Stil kyllingen i
20-30 min ved stuetemperatur, før den skal på grillen.
Skyl øldåsen, luk
den op og hæld halvdelen af øllet fra. (må drikkes)
Lav to huller i
dåsens låg med en dåseåbner.
Stil dåsen på et
fast underlag og
træk kyllingen med
bughulen ned over dåsen.
Bøj lårene forefter,
så de sammen med dåsen danner en slags trefod,
og kyllingen står
opret.
Vend vingespidserne
om bag ryggen.
5. Stil
dåse-kyllingen over indirekte middel varme og
grill den med grillens
låg lukket i 1-1½ time, til kødsaften er klar,
og kernetemperaturen
er 82 °C, når man stikker termometret i
den tykke del af låret
(men sørg for ikke at røre knoglen).
Drej kyllingen
forsigtigt undervejs, så den brunes jævnt.
Der skal lægges
10-12 friske briketter på hver 30-45 min.
(eller tilsvarende
mængde kul) for at bevare varmen.
6. Tag den
gennemstegte kylling på dåsen forsigtigt af grillen,
og pas især på det
skoldhede øl i dåsen!
Lad kyllingen hvile
i ca. 10 min, og løft den derefter af dåsen.
Skær kyllingen i
portioner og server den varm.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk