Koldrøget svinemørbrad er noget af det bedste og samtidig
nemmeste pålæg du kan lave på din grill. Spis det i en salat eller på et stykke
hjemmebagt brød med æggestand oven på, det er bare guf!
Personer: 4. Forberedelse: 5 døgn. Tilberedning: 30 timer.
Sværhedsgrad: Svær.
Grilltemperatur: 25 °C. Udstyr: Koldrøgningsbakke og rygesmuld
# Ingredienser
1 fersk svinemørbrad á 500 g
Saltlage:
1 l vand
150 g salt
30 g sukker
*
I køkkenet
Afpuds mørbraden.
Rør vand, salt og sukker sammen.
Læg den ferske mørbrad i lagen, så den er helt dækket.
Lad den stå i køleskabet i 2 døgn.
Skyl mørbraden grundigt under koldt vand, og tør den af.
Hæng nu mørbraden til tørre i ca. 2 dage i køleskabet.
Ved grillen
Fyld koldrøgnings bakken helt op med rygesmuld, og antænd
den med en stormlighter.
(du opnår det bedste resultat med koldrøgning efterår og
vinter, hvor temperaturen er lav. Eller om natten, når det er koldt udenfor)
Placer koldrøgningsbakken i grillen under kødet.
Luk alle grillens spjæld næsten helt i.
Lad den ryge i ca. 10 timer.
Gentag processen ca. 3 gange, afhængig af hvor røget du
ønsker din mørbrad.
Læg mørbraden i køleskab om dagen, indtil du er klar til at
gentage processen om natten.
Tips: Sørg for at opbevare røgsmuld tørt for at sikre, at
det brænder optimalt. Det kan kræve lidt tålmodighed at antænde røgsmuldet, og
det er derfor nemmest at bruge en stormlighter, som har en vedvarende
gasflamme.