Her får i en af mine yndlings desserter, nemlig æble/kanel
vafler. De er nemme at lave, og indeholder kun få kalorier pr. styk. Kan også
laves med marcipan
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Vaffel- og sandwichjern
# Ingredienser
50 g smør
4½ dl mælk
4½ dl fløde
5 æg
90 g brun farin
2 æbler
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel
1 tsk kanel
½ tsk hjortetakssalt
smør til stegning
*
I køkkenet
Skær æblerne i små tern, eller riv dem. Smelt smørret ved
svag varme.
Bland mel, bagepulver, kanel, vanilje sukker og brun farin
sammen og pisk let med en håndmikser.
Rør æggene i et ad gangen, tilsæt mælk, fløde og til sidst
det smeltede smør.
Rør dejen glat.
Vend forsigtig æblestykkerne i dejen.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte middelhøjvarme.
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen og lad det
varme op i 5-8 minutter.
Fordel dejen i de fire områder, så hele overfladen er
dækket.
Luk jernet sammen, og bag dejen i 6-8 minutter.
Vend herefter jernet 180 grader, og bag videre i ca. 6-8
min., eller til vaflen er gylden på begge sider.
Tips: Læg vaflerne på en rist, når de er færdige, så de
holder sig sprøde.