Vaffel, også omtalt som vaffelkage, er et bagværk på linje
med pandekagen. De mest almindelige ingredienser er hvedemel, mælk og æg. De
bages i et vaffeljern. Vaffeljern findes i flere forskellige varianter.
Personer: 8. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 50 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Let.
Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Vaffel- og sandwichjern
# Ingredienser
2 æg
1 dl sukker
2 dl kærnemælk
1½ dl vand
350 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk kardemomme
125 g smeltet smør
*
I køkkenet
Hæld alle ingredienser i en blender, og blend dem sammen til
en lind masse (en håndmikser kan også anvendes).
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, høj varme.
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
varme op i 5-8 minutter.
Fordel dejen i de fire områder, så hele overfladen er
dækket.
Luk jernet sammen, og bag vaflerne i 3-4 minutter.
Vend herefter jernet 180 grader, og bag videre i ca. 3-4
min, eller indtil vaflen har en gylden farve på begge sider.
Tips: Server vaflerne med vaniljeis og bær.