Der er altid plads til dessert… I hvert fald, når den er så
lækker, lun og velsmagende som disse grillede nektariner med rosmarin og hvid
chokolade. Det er himmelsk.
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 180 °C. Udstyr:
Kyllingeholder eller bageform
# Ingredienser
8 modne nektariner
2 rosmarinkviste
½ dl akaciehonning
1 vaniljestang
150 g hvid chokolade
*
I køkkenet
1. Skyl nektarinerne, halvér dem, og fjern stenen.
Skær dem i både. Skyl og aftør rosmarinen, og ryk bladene af
stilkene.
2. Læg frugtstykkerne i kyllingeholderens bund, drys med
rosmarin, og hæld så akaciehonning over.
Flæk vaniljestangen og læg hver halvdel ned mellem
nektarinerne.
3. Hak chokoladen groft.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til indirekte varme.
Bruger du kulgrill, kræver det det, der svarer til trekvart
grillstarter klargjorte briketter.
2. Stil kyllingeholderen midt på risten, læg låget på
grillen, og bag frugten mør.
Det tager omkring 15 minutter, afhængigt af hvor modne
nektarinerne er.
3. Læg så den hakkede chokolade i holderens fordybning i
midten, og lad den smelte under låg.
Hold godt øje, og rør i chokoladen undervejs. Servér straks.