Grillstegning af
frugt og ost er kun aktuelt efter en grillmiddag, hvor du alligevel ikke bruger
grillens eftervarme. Grillstegt frugt er en nem dessert, som passer som
afslutning efter næsten ethvert grillmåltid.
GRILLSTEGTE BANANER: Modne bananer lægges på grillens
eftervarme og steges til de føles bløde, lidt afhængigt af modenhed og varmen.
Vendes ofte. Lægges på tallerken. Skæres op på langs. Rom dryppes i hullet, og
bananerne spises med teske.
GRILLSTEGTE GRAPEFRUGTER: Grapefrugter lægges på grillens
eftervarme og grillsteges 10-15 min. Vendes ofte. Flækkes. Snitfladen smøres
straks med en blanding af farin og smør: Kan pyntes med kirsebær, evt.
cocktailbær. Serveres straks, mens de er varme. Spises med teske.
GRILLSTEGTE ÆBLER: Æblerne pensles med olie og grillsteges
på eftervarme, ca. 10-15 min. Vendes ofte. Sættes på tallerken, evt. stikkes
kernehuset ud med kernehusudstikker, og hullet fyldes med smør rørt med sukker
og kanel og/eller rom. Serveres med creme fraiche eller koldt flødeskum.
GRILLSTEGTE PÆRER: Pærerne må ikke være for modne. Grev
Moltkepærer er mest velegnede. De pensles med olie og grillsteges ved
eftervarmen 10-15 min. Vendes ofte. Serveres gloende varme, halveres på
tallerken og kernehuset fjernes. Spises med teske og serveres med flødeskum
smagt til med kanel og sukker.
GRILLSTEGTE APPELSINER: Tykskallede appelsiner grillsteges
på eftervarmen ca. 10 min. Vendes ofte. Skæres i kvarte på tallerken,
overhældes med orange- eller abrikoslikør og spises derefter direkte af
skallen.
GRILLSTEGTE JORDNØDDER I SKAL:
Jordnødder i skal lægges på ikke for varm grill og steges
1-2 min. på hver side. Spises varme til drink eller ost.
GRILLSTEGT OST: Umodne trekantede camembertoste eller små,
umodne brieoste grillsteges ved eftervarmen, til de virker bløde. Vendes en
gang. Spises lune med lun flûte, smør, grillstegte jordnødder eller radiser.
SPIDSTEGTE ANANAS: 1-2 hele ananas sættes på roterende spid
og spidsteges ved grillens eftervarme ca. 15-20 min. Skæres i kvarte. Hver
person skærer selv midterstrengen løs, og frugtkødet løsnes fra bunden og
skæres i mindre stykker. Serveres med en blanding af orangelikør eller portvin
og reven appelsinskal, som dryppes over, inden den varme ananas spises.
Ananas kan også spises varm, naturel evt. med soft-ice eller
creme fraiche.
TIPS: Ingen frugt må
stege ved stærk varme, så er grillen meget varm, må frugten lægges langs
kanten.
Er der ikke ret
meget varme tilbage, kan du nøjes med at sætte fx kvarte æbler og pærer på
grillspyd og pensle dem med en blanding af olie, citronsaft og evt hakket
citronmelisse. Spiddene grillsteges og serveres med sukker, evt tilsat kanel
samt råcreme. Du kan også blande en frugtsalat af terninger af grapefrugt,
jordbær eller hindbær samt friske ferskenstykker. Salaten smages til med sukker
og evt likør. Den fyldes i de halve grapefrugt skaller og lunes på grillens
eftervarme. Serveres blot naturel eller med cremefraiche eller soft-ice. (Det
kan være halvsmeltet vaniljeis, som piskes igennem).
Har du ikke lyst til
frugt, kan du fjerne grillristen og lade børnene stege snobrød over gløderne.
Se snobrødsopskrift.