Denne lækre italienske dessertklassiker er et sikkert hit
med creme af mascarpone og intense smag af kaffe eller marsala. Grillmiddagens
bedste dessert
Forberedelsestid 5 min
+ 5 min marinering / Stegetid 4 min / 4 portioner
Gas Direkte medium
varme / Kul Direkte
# Ingredienser
8 friske figner,
halverede
4 spsk marsala
(hedvin)
4 spsk mascarpone
1 spsk flormelis
¼ tsk vaniljesukker
* Tilberedning
1. Læg fignerne i et
fad, og dryp med marsala.
Lad fignerne
marinere i 5 min, så vinen trænger ind i frugtkødet.
2. Rør mascarpone,
flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
3. Grill fignerne over direkte, medium varme i 4 min
(først med
snitfladen nedad); vend en gang undervejs.
4. Tag fignerne af
grillen, og server dem varme med mascarpone.
Mascarpone er en mild, cremet friskost af cremefraiche og
fløde, der koaguleres med fx citronsyre og evt tilsættes kærnemælk. Efter
koaguleringen fjernes vallen uden presning eller lagring. Mascarpone er
mælkehvid og har en fast, smørbar konsistens og undertoner af kokos i smagen.
Mascarpone kan her erstattes
med ricotta, piskefløde eller yoghurt naturel.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk