Flamberede bananer med rom, vaniljeis og karamel: Denne
dessert egner sig fantastisk til spontane gæster – den er klar på kun 20
minutter!
6 personer
# Ingredienser
1 l vaniljeis
6 små, modne men faste bananer
3 spsk smør
3 spsk brun farin
2 spsk bananlikør eller anden form for likør
1 dl mørk rom (eller whisky)
* Tilberedning
Kom en stor skefuld is i 6 frysefaste forme og
stil dem i fryseren indtil desserten skal serveres.
Skræl og del bananerne på langs.
Varm grillen op, hvis dette ikke er gjort i forvejen.
Smelt smørret på en stegepande beregnet til grill over
direkte varme.
Tilsæt farin, rør rundt og læg bananerne på panden.
Rist dem på begge sider og vend dem ofte, så de
får et lag karamel på begge sider.
Tilsæt bananlikør og lad det bruse af.
Tilsæt rommen og lad den bruse lidt op og antænd forsigtigt.
Anret bananerne sammen med isen og server straks.
Energi pr. pers.: 1460 kj/350 kcal. Protein: 5% 4 g. Fedt
25% 10 g. Kulhydrat: 56% 48 g. Alkohol: 14% 7 g.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk