Mørk og lækker med dyb smag af chokolade og svampet og
luftig i konsistensen. Super lækker kage og det ganache smager vildt godt, så det
bliver næsten ikke bedre!
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 30 min. Grillmetode:
Indirekte.
Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Kageform
# Ingredienser
175 g smør
175 g mørk finthakket chokolade
3 æg
250 g sukker
Korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk. vaniljesukker
115 g hvedemel
Ganache:
¼ piskefløde
75 g 70 % chokolade
Syltede kvæder:
2 kvæder
250 g sukker
2,5 dl vand
1 brev Earl Grey te
½ vaniljestang
*
I køkkenet
Varm fløde op i en gryde, tilsæt chokoladen, og rør til den
er smeltet.
Sæt ganachen på køl.
Skræl kvæderne, fjern kernehuset og skær dem i både.
Kog vand op med sukker, te og flækket vaniljestang.
Kog sukkerlagen ind, til den tykner. Stil den til afkøling.
Beklæd en kageform med bagepapir.
Smelt smør og chokolade i en kasserolle, og lad det køle
lidt af på køkkenbordet.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen, og vend den afkølede
chokolademasse i.
Tilsæt mel, og fordel dejen i en kageform.
Ved grillen
Bag kagen i ca. 30 min. ved indirekte middelhøj varme,
180-200° C.
Tag ganachen ud af køleskabet, når kagen er bagt, og pisk
den op til en luftig masse.
Server ganache og syltede kvæder til kagen.
Tips: Lav dobbeltportion af kvæderne, og lad dem stå i
siruppen, så har du altid lidt lækkert tilbehør til en grillet kage.