Det er enkelt at trylle den perfekte chokoladefondant frem
på grillen – og lige dupere gæsterne ved at servere arme riddere, vaniljeparfait
og æblepuré ”on the side". Verdensklasse! ..
Personer: 4. Forberedelse: 60 min. + 2 timers frysning.
Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Direkte/Indirekte. Sværhedsgrad: Mellem.
Grilltemperatur: 200 °C.
Udstyr: 8 små aluforme, gryde, blender, støbejernspande
# Ingredienser
Chokoladefondant:
130 g god mørk chokolade 60-70%
100 g smør
50 g hvedemel
150 g sukker
4 æg
smør og sukker til at smøre formene
Æblepuré
2 store æbler
100 g sukker
1 dl vand
Arme riddere:
4 skiver franskbrød
1-2 æg
kanelsukker
smør til stegning
Vaniljeparfait:
3 æggeblommer
1 stang vanilje
75 g sukker
0,25 dl vand
2,5 dl piskefløde
*
I køkkenet
Chokoladefondant:
Smelt chokolade, sukker og smør over et vandbad.
Sigt hvedemelet, og pisk det i. Pisk æggene i.
Smør formene, og drys dem med sukker og fordel
chokoladedejen i formene.
Æblepuré:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre
stykker.
Grill dem møre, og køl dem af. Blend dem til en fin og lind
puré.
Arme riddere:
Vend brødskiverne i pisket æg og kanelsukker.
Vaniljeparfait:
Del vaniljen i korn og stang.
Pisk æggeblommer og vaniljekorn, og tilsæt den kogende
sukkerlage imens.
Pisk massen kold, og vend den med let pisket flødeskum.
Fyld parfaiten i forme, og sæt dem på frys i et par timer.
Tag parfaiten ud af formene inden servering.
Ved grillen
Chokoladefondant:
Klargør grillen til indirekte, høj varme ca. 180-200 °C.
Stil formene på risten, og bag kagerne i ca. 12-15 minutter.
De skal være flydende i midten.
Tag dem ud af formen inden servering.
Æblepuré:
Kog æblerne møre med sukker og vand i en gryde.
Arme riddere:
Sæt en pande på grillen ved direkte, høj varme.
Smelt smørret, og steg de arme riddere sprøde.
Vaniljeparfait:
Kog vand, sukker og vanilje sammen til en jævn sirup i en
gryde.
Tips: Anret chokoladefondant på tallerken med en skefuld
æblepuré, vaniljeparfait og arme riddere.
Vend evt. hvert stykke vaniljeparfait i finthakket nøddekrokant
inden servering.
Du kan med fordel tilberede fondant, æblepuré og
vaniljeparfait dagen i forvejen – og bage fondanten umiddelbart inden
servering.