Du får her nettets bedste opskrift til hvordan du skal lave vafler.
Vaffeldej til sprøde, nemme og lækre vafler. Find opskriften lige her. Sæt vaffel-
og sandwichjernet på grillristen, og lad det varme op. Smelt lidt smør i de
fire områder på vaffeljernet, og fordel dejen. Så let er det ...
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 15 min.
Grillmetode: Direkte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Vaffel- og sandwichjern
# Ingredienser
50 g smør
4½ dl mælk
4½ dl fløde
5 æg
90 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
smør til stegning
*
I køkkenet
Smelt smørret ved svag varme.
Bland mel, bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og brun
farin i en skål, og pisk let med en håndmikser.
Rør æggene i et ad gangen, og tilsæt mælk, fløde og til
sidst det smeltede smør.
Rør til dejen er glat.
Ved grillen
Klargør grillen til direkte, middelhøj varme.
Sæt vaffel- og sandwichjernet på grillristen, og lad det
varme op i 5-8 min.
Smelt lidt smør i de fire områder på vaffeljernet, og fordel
dejen, så hele overfladen er dækket med dej.
Luk jernet sammen, og bag vaflen i 6-8 min.
Vend herefter jernet 180 °C, og bag videre i ca. 6-8 min.,
eller til vaflen er gylden på begge sider.