Kuvertbrød er små brød, du kan servere som tilbehør til
enhver slags mad. Lav dejen i god tid, lad den hæve længe, og så har du nemt og
hurtigt de lækreste nybagte boller.
Der kan blive ca 36-48 brød af portionen.
# Ingredienser
25 g gær
3 dl mælk
100 g kvark (eller 1 æg)
1½ tsk salt
1½ tsk sukker
500 g hvedemel
50 g smør
æg til pensling
* Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i minimum 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 36 eller 48 stykker.
Tril dem til minibrød.
Læg kuvertbrødene på plader med bagepapir og lad brødene
efterhæve tildækket i ca 15 min.
Pensl med æg og drys med mel eller salt.
Bag kuvertbrødene midt i ovnen ved 250 °C i 9-10 minutter (traditionel
ovn, ikke varmluft).
Dejen kan udrulles i forskellige faconer:
Knuder: Tril fingertykke stænger, og slå en knude.
Trekløver: Tril nøddestore boller, og læg dem sammen tre og
tre på bagepladen belagt med bagepapir.
Horn: Udrul dejen til 6 runde plader, og skær hver i seks
dele. Tril hver trekant fra den brede ende.