Kransekage af den hjemmelavede slags er bare bedst. Her får
du opskriften på et kransekagetårn, med 10 fine kransekageringe og pyntet
festligt med glasur og glimmer til nytårsaften - få en nem opskrift og
fremgangsmåden her.
Personer: 12. Forberedelse: 12 min. Tilberedning: 60 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C.
Udstyr: Kransekageforme Bagesten med Bageplade Sprøjtepose
med trekanttyl
# Ingredienser
Kransekagemasse:
500 g marcipan, fx Kransekage XX
250 g sukker
100 g æggehvider
Sprøjteglasur:
100 g flormelis, sigtet
18-20 g past. æggehvider
*
I køkkenet
Rør marcipan og sukker sammen, til alle klumper er rørt ud.
Bland æggehviderne i lidt ad gangen, til massen er ensartet.
Hæld massen i en sprøjtepose med trekanttyl, og sprøjt
massen ud i en lige stang i bagepladens længde.
Sæt den på køl i 1 time, når al massen er sprøjtet ud.
Skær enderne skråt af, og drej kransekagestængerne rundt i
kransekageformene.
Saml ringene ved de skråt skårne ender.
Tril en kugle til toppen, så den passer på den mindste ring.
Læg alle ringene på en bageplade, og tryk let for at få en
helt lige top på alle ringene.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, høj varme, sæt bagestenen på
grillen og lad den varme op.
Stil bagepladen med kransekageringe på grillen, og bag dem i
10-12 minutter, til de er let gyldne.
Lad ringene køle helt af, og tag dem ud af formene, inden du
sprøjter glasur på.
Byg et tårn ved at lime ringene sammen med lidt glasur.
Begynd altid med den største ring, der danner fundamentet og
fortsæt opad.
Tips: Har du ikke kransekageforme, kan du bruge samme dej
til at lave kransekagestænger. Du kan med fordel lave kransekagetårnet dagen i
forvejen.