Drømmekagen er altid et hit, og det er denne
chokoladeudgave af klassikeren i høj grad også! Vi har skiftet bageovnen i
køkkenet ud med din grill.
Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 25 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C. Udstyr:
Kyllingeholder
# Ingredienser
130 g mørk chokolade 60-70%
100 g smør
150 g sukker
4 hele æg
50 g hvedemel
Smør eller smagsneutral olie
50-100 g hvid chokolade til pynt
*
I køkkenet
Smelt chokolade, smør og sukker ved lav varme i en lille
kasserolle.
Det er en god idé at komme chokoladen i til sidst, så den
smelter ned over det varme smør og sukker.
Sådan sikrer du bedst, at chokoladen ikke bliver for varm og
brænder på.
Tag kasserollen af varmen, og slå æggene ud i
chokolademassen.
Drys melet i, og pisk blandingen grundigt sammen.
Smør kyllingeholderen let med smør eller smagsneutral olie,
og fyld derefter chokoladeblandingen i.
Sæt blandingen på køl, indtil den skal tilberedes.
Hak den hvide chokolade.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 185 °C.
Sæt kyllingeholderen med kagen midt på risten, og bag den i 20-25 minutter.
Kagen skal være lidt blød i midten, når du tager den af
grillen.
Kom den hakkede chokolade i kyllingeholderens fordybning, så
den smelter, mens kagen afkøler lidt.
Servér kagen varm.