Chokolade fondant er populært sagt en chokoladekage med
flydende midte. Når du sætter skeen i kagen, flyder det med lækker chokoladecreme.
Denne opskrift på en lækker blødende chokoladekage er en sikker favorit.
Personer: 10. Forberedelse: 12-15 min. Tilberedning: 30 min.
Grillmetode: Indirekte. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 185 °C.
# Ingredienser
200 g smør
300 g sukker
250 g mørk chokolade
8 æg (pasteuriseret)
100 g hvedemel
20 g smør til formene
*
I køkkenet
1. Smør, sukker og chokolade smeltes ved svag varme i en
lille kasserolle.
2. Kasserollen tages af varmen – chokolademassen køles lidt
ned og æggene piskes i.
3. Melet sigtes i chokolademassen og røres ud i massen.
4. Aluminiumsformene smøres med smør og fyldes med
chokolademassen.
5. Kagerne stilles på køl, indtil de skal grilles.
Ved grillen
1. Kagerne grilles ved indirekte varme i ca. 12-15 min ved
ca 185 °C.
Kagerne skal stadig være flydende indeni.
2. Husk, at toppen på kagen også skal være opad, når kagerne
anrettes på tallerkenen efter, at de er vendt ud af formene.
Tips: Når du smelter chokoladen, er det er en god idé at
lade chokoladen være øverst, så denne smelter ned i det varme smør og sukker.
På den måde undgår du, at chokoladen bliver for varm og grynet.