Kryddersmør er jo
ikke nogen sauce i normal forstand, men når det får lov at smelte på den
friskgrillede bøf, har det samme funktion. Kan serveres til alle typer kød.
6 portioner
#
100 g normalsaltet
smør, stuetemperatur
3 fed hvidløg,
pressede
1 tsk oregano
¼ tsk stødt
spidskommen
1 tsk stødt
anchochili (chili med ret kraftig smag, fx fra Santa Maria)
1 tsk sort peber,
middelfint kværnet
½ tsk salt
½ dl hakket persille
2 tsk æbleeddike
*
1. Kør alle
ingredienserne i en blender med skarp kniv, eller rør kryddersmørret blødt med
håndkraft.
2. Læg smørret som
en pølse på bagepapir eller pergament, og rul det sammen.
Vrid enderne til.
Køl eller frys
smørret ned, til det er hårdt.
Skær smørret i
skiver, når det skal bruges, og server det tempereret.