Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer,
marinader, glaseringer, salsaer, rubs og opskrifter. I midten af billedet. Tjek
det selv ud her
Personer: 4. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 40 min.
Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Meget let. Grilltemperatur: 185 °C
# Ingredienser
2 gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg
½ frisk rød chili
1 dl smagsneutral olie til stegning
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
5 spsk honning
3 dl eddike
2 laurbærblade
1 spsk paprika
8 spsk tomatpuré
500 g flåede tomater
salt
*
I køkkenet
Skræl gulerødder, løg og hvidløg, og skyl chilien.
Skær det hele i grove stykker.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 185 °C.
Sæt en wok på grillristen, så den bliver varm.
Tilsæt olie til stegning samt spidskommen og koriander.
Lad det stege i 2 minutter.
Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg og chili.
Lad det stege i yderligere 3-4 minutter, og tilsæt derefter
honning.
Lad blandingen koge op, og tilsæt derefter eddiken.
Kog blandingen ind til det halve.
Tilsæt resten af ingredienserne, og lad blandingen simre
over indirekte varme i 25-30 minutter.
Blend nu massen, så den får en jævn konsistens, og sæt
derefter ketchuppen i køleskabet.
Krydr med salt, når ketchuppen er afkølet.
Tips: Ketchuppen kan holde sig i lang tid i køleskabet, hvis
du skolder beholderen forinden og aldrig stikker fingre eller andet urent ned i
ketchuppen.