Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste dip, mayo, saucer, marinader, glaseringer,
salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her
Portion: 1. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 45 min.
Grillmetode: Indirekte.
Optænding - gas: Lav. Optænding - kul: ¼ grillstarter.
Sværhedsgrad: Middel.
Grilltemperatur: 150 °C
# Ingredienser
3 dl økologisk ketchup
2½ dl vand
1½ dl æbleeddike
1½ dl tomatpuré
200 g brun farin
150 g honning
½ spsk havsalt
½ spsk løgpulver
½ spsk sellerisalt
½ spsk stødt koriander
½ spsk stødt spidskommen
¼ spsk hvidløgspulver
¼ spsk sennepspulver
¼ spsk chilipulver
¼ tsk cayennepeber
½ spsk æblegrød pr. dl sauce (eller anden form for
frugtgrød)
*
I køkkenet
1. Bland alle ingredienser til saucen – på nær æblegrød – i
en gryde.
2. Kog dem sammen ved jævn varme i 30-45 minutter.
3. Tilsæt æblegrød alt efter, hvor meget sauce der er
tilbage.
Hæld så saucen over i et ildfast fad.
Ved grillen
1. Gør grillen klar til indirekte varme.
Bruger du en kulgrill, skal du anvende det, der svarer til
en halv grillstarter klargjorte briketter.
Placér fadet midt på grillristen, og tilsæt røgflis ved
hjælp af en røgboks eller ved at tilsætte rygeflis direkte til briketterne.
2. Læg låget på grillen, og ryg nu saucen i 20-30 minutter.
3. Tag fadet af, og lad saucen køle af inden brug.
Opbevares i lufttæt beholder.