Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste saucer, marinader, glaseringer,
salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her
Portion: 1. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time og 20
min. Grillmetode: Indirekte.
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 150 °C. Udstyr: 2
håndfulde rygeflis – fx hickory
# Ingredienser
4 store friske tomater
3 dl økologisk ketchup
2½ l vand
1½ dl æbleeddike
1½ dl tomatpuré
200 g brun farin
150 g honning
½ spsk havsalt
½ spsk løgpulver
½ spsk sellerisalt½ spsk stødt koriander½ spsk stødt
spidskommen¼ spsk hvidløgspulver¼ spsk sennepspulver ¼ spsk chilipulver ¼ tsk
cayennepeber½ spsk æblegrød pr. dl sauce (eller anden form for frugtgrød)
*
I køkkenet
Hak tomaterne.
Bland alle ingredienser til saucen – på nær æblegrød – i en
gryde.
Kog blandingen ved jævn varme i 30-45 minutter.
Køl blandingen lidt og blend blandingen.
Tilsæt æblegrød alt efter, hvor meget sauce der er tilbage.
Hæld saucen over i et ildfast fad.
Ved grillen
Klargør grillen til indirekte, lav varme.
Placér fadet midt på grillristen, og tilsæt rygeflis
(direkte på risten, i en rygeboks eller blandt briketterne).
Læg låg på grillen, og lad saucen ryge i 20-30 minutter.
Tag fadet af, og afkøl saucen inden servering.
Tips: Opbevar saucen i en lufttæt beholder i køleskabet.
Lav evt. frugtgrøden af friske bær.