Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste saucer, marinader, glaseringer,
salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her.
Portion: 1 på ca ½ liter. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 45 min. Sværhedsgrad: Middel
Udstyr: 2 håndfulde røgflis – fx hickory
# Ingredienser
3 dl ketchup helst Stokes
2½ dl vand
1½ dl cidereddike
1½ dl tomatpuré
200 g brun farin
150 g honning
½ spsk havsalt
½ spsk løgpulver
½ spsk sellerisalt
½ spsk stødt koriander
½ spsk stødt spidskommen
¼ spsk hvidløgspulver
¼ spsk sennepspulver
¼ spsk chilipulver
¼ tsk cayennepeber
½ spsk mørkogte æbler pr. 100 ml sauce (eller anden kogt frugt)
*
I køkkenet
Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra de kogte
æbler, i en kasserolle.
Kog sammen ved jævn varme i 30-45 minutter.
Tilsæt de kogte æbler i det blandingsforhold, der er angivet
ovenfor.
Hæld saucen i en ovnfast skål.
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 110 °C.
Sæt skålen midt på grillristen, og kom røgflis direkte på varmen.
Sæt låget på grillen, og røg saucen i 20-30 minutter.
Lad saucen køle af inden brug.
Opbevar den i en lufttæt beholder.