På Sicilien bliver salmoriglio brugt som den eneste oplagte marinade, når der skal grilles fisk, normalt sat på spid. Sicilianerne mener at den eneste måde at lave en virkelig god salmoriglio på er at tilsætte havvand.
Hvis man ikke har denne ingrediens, bruges havsalt.
Giver 3 dl
# Ingredienser
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket persille
1½ tsk hakket frisk oregano
1 tsk hakket frisk rosmarin
1¾ dl olie, let opvarmet
3 spsk varmt vand
4 spsk friskpresset citronsaft
havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
* Tilberedning
1 Kom hvidløg, krydderurter og salt i en morter
eller skål og
mas det til en pasta med en støder eller enden af en
kagerulle.
2 Hæld olien i en opvarmet skål.
Brug en gaffel eller et piskeris og pisk det varme vand i
efterfulgt af citronsaften til det hele er pisket godt
sammen.
Tilsæt blandingen af hvidløg og krydderurter og salt og
peber.
3 Sæt skålen over en gryde med varmt vand og varm
den igennem i 5 min, mens der piskes af og til.
Lad saucen køle af før brug.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
-----------
ooo OÔO ooo -----------