Brug en ny smag til middagsbordet med dette enkle
jamaicanske Jerk krydderi. Den er lidt krydret, sødt og perfekt til kylling,
rejer, oksekød eller endda grønsager!
Jerk betyder også fjols, kvaj = Så du er et fjols, hvis
du ikke prøver dette krydderi!
# Ingredienser
2 spsk muscovado sukker eller brun farin
1 spsk tørret timian
1 spsk barbecue eller paprika
1 spsk hvidløgspulver
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk kanel
½ tsk cayennepeber
* Tilberedning
Bland alle ingredienser sammen.
Kan opbevares i lufttæt beholder i op til 1 år.
Tips:
Vær ikke bange for at bruge dette krydderi aggressivt! Brug
2-3 spsk pr. kilo kylling, rejer eller bøf.
Frisk mango går rigtig godt med dette jamaicanske krydderi.
Lav det til en marinade ved at kombinere krydderiet med 1 spsk olie og 1 spsk
limejuice. Brug på 1 kg kyllingebryst.
Jerk er en stil med madlavning, der er hjemmehørende i
Jamaica, hvor kød tørt gnides eller vådmarineres med en varm krydderiblanding
kaldet jamaicansk jerk krydderi.
Jerk krydderier blev oprindeligt brugt på kylling og
svinekød, men i moderne opskrifter bruges det sammen med andre ingredienser,
herunder tofu, fisk, rejer, skaldyr, oksekød, pølse, lam, ged og grønsager.