Tomater stegt på grillen smager fantastisk med en generøs
håndfuld gedeost på toppen. De stegte tomater er søde og syrlige og får smag af
krydderierne
4-6 personer
# Ingredienser
4-6 små faste tomater (fx kryddertomater)
salt og kværnet peber
200 g gedeost
OLIVEN- NØDDETAPENADE:
200 g udkernet olivenkød fra store sorte oliven (fx græske
kalamata)
20 g valnøddekerner
1 fed knust hvidløg
1 spsk skyllede afdryppede kapers
4-5 spsk olie
½ tsk citronsaft
* Tilberedning
Blend oliven, nødder, hvidløg og kapers til en grov mos.
Tilsæt olien gradvist til tapenaden har en blød konsistens.
Smag til med citronsaft.
Halver tomaterne og udhul dem med en ske.
Drys dem indvendigt med lidt salt og peber.
Fordel gedeosten i tomaterne og læg et låg af tapenade over.
Sæt tomaterne på risten 8-10 cm fra gløderne og giv dem ca.
4-5 min.
De skal ikke vendes.
Grill dem evt. i en grill bakke.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid -
kogebog.dk