Logo

Grillet middelhavsgrønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet middelhavsgrønt 

 
Grønt kan også grilles. Denne ret er et glimrende eksempel på, hvordan grillning får en kraftig og intens smag frem i grønsager.
Tilbehør eller let hovedret 4 personer

 
# Ingredienser
4 hele hvidløg
1 aubergine
2 courgetter
3 slikporrer
4 små skalotteløg
1 grøn, 1 gul og 2 røde peberfrugter
4 tomater
2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
frisk timian
citronsaft

 
* Tilberedning:
Tænd op i grillen med briketter eller kraftigt træ.
Skær kun den øverste top af de hele hvidløg,
dryp med lidt olie i skærefladen, og drys med salt.
Stil hvidløgene med skærefladen opad i yderkanten af grillen,
og lad dem grille ca. 30 min.
Skær aubergine og courgette i skiver, og pensl med olie,
salt og peber.
Grill grønsagsskiverne ca. 10 min på hver side
i god afstand fra varmen.
Porrer og pillede skalotteløg lægges på grillen ca. 10 min i alt.
Peberfrugterne skæres i flade, kvadratiske stykker og grilles
ca. 8 min i alt.
Skær tomaterne i halve, og grill dem ca. tre min med skærefladen opad.
Drys med salt og peber. Til sidst samles alle grønsagerne og
drysses med frisk timian.
Server med citronsaft og evt. et stykke brød.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her