Grillet julesalat er
bl.a. et godt tilbehør til laks og and. Vælg den mest bleggule julesalat.
Hoveder med en grøn farvetone er mere beske i smagen. Brug en åben grill med
kul eller en gasgrill.
4 portioner
#
4 julesalathoveder
- olie
200 g gorgonzola, anden blåskimmelost eller brie
4 spsk flydende
honning
4 spsk hakkede
valnødder eller pekannødder
salt og friskkværnet
sort peber
finsnittet purløg
til pynt
*
1. Bring saltet vand
i kog i en stor kasserolle.
Blancher
salathovederne heri under låg ca. 3 min.
Hæld vandet fra, og
lad salaten dampe af, indtil den er kølet helt af.
2. Lad grillkullene
brænde ned, til gløderne er grå.
Del imens
julesalaterne på langs, pensl med lidt olie, og krydr med lidt salt og sort
peber.
Tjek varmen på
grillen, der skal være meget stærk.
Grill julesalaterne
ca. 3 min. på hver side over direkte varme.
3. Læg de
friskgrillede julesalater på en tallerken.
Dryp dem med
honning, og drys valnødder over.
Afslut med at
fordele gorgonzola på salaten, og pynt med purløg.