Denne traditionelle indonesiske salat blander rå og kogte grønsager.
Her er terninger af tofu en del af jordnødde- og kokos-dressingen. Giver 4 portioner
# Ingredienser
TIL JORDNØDDE-DRESSINGEN:
1 tsk citrongræspuré
1 fed knust hvidløg
1 tsk chilisauce
2 spsk vegetabilsk olie
100 g knasende jordnødde-smør
1¾ dl kokosmælk
saften af 1 limefrugt
2 tsk farin
2 tsk sød sojasauce
250 g fast tofu, skåret i små terninger
TIL SALATEN:
225 g søde kartofler, skåret i terninger
2 mellemstore gulerødder, skrællet og skåret i tynde skiver
50 g grønne bønner, skåret i stykker på 1 cm længde
½ agurk i skiver
2 skiver ananas, skåret i små stykker
50 g bønnespirer
50 g bok choy, skåret i tynde strimler
hakket rød chili
* Tilberedning
1 Til dressingen kommes alle ingredienserne undtagen tofuen
i en skål
og piskes til det er glat.
Rør tofuen i og lad den stå i mindst 1 time.
2 Til salaten koges de søde kartofler og gulerødderne i en
gryde
med kogende vand i 5 min eller til de er møre.
Hæld vandet fra og kom grønsagerne i koldt vand et kort
øjeblik.
Dup dem tørre med køkkenrulle.
3 Blancher bønnerne i en gryde kogende vand i 1 minut,
hæld vandet fra og kom dem i koldt vand et kort øjeblik og
dup dem tørre med køkkenrulle.
Bland de kogte grønsager med agurk, ananasstykker,
bønnespirer og bak choy.
Øs grønsagsblandingen over på et serveringsfad.
Hæld jordnøddedressingen over salaten og
garner med hakket chili.
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med
grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk eller Grill +.
----------- ooo OÔO ooo -----------