Vi laver vegetarisk burger med chilimayo og cheddarost. Få
opskriften på byens grønneste burger, lavet udelukkende med grønsager. Er du med ?
Til 4-6 personer
# Ingredienser
85 g grov bulgur
300 g røde kidneybønner fra dåse, skyllede og afdryppede
300 g røde cannellinibønner fra dåse, afdryppede
1-2 friske røde jalapeño-chilier, uden kerner og
grofthakkede
2-3 fed hvidløg
6 forårsløg, groftsnittede
1 gul peberfrugt, uden kerner og i små tern
1 spsk frisk koriander, fintsnittet
125 g cheddarost, revet
2 spsk fuldkornshvedemel
1-2 spsk solsikkeolie
1 stor tomat, i skiver
salt og peber
4-6 fuldkornsburgerboller
*
I Køkkenet
Kog bulguren i en gryde letsaltet kogende vand i 12 min, eller
til den er mør.
Hæld vandet fra og stil den til side.
Kom bønnerne op i en foodprocessor sammen med chili,
hvidløg, forårsløg. peber, koriander samt halvdelen af osten.
Blend det godt sammen ved hjælp af pulsknappen.
Tilsæt den kogte bulgur samt salt og peber og blend igen.
Form farsen til 4-6 lige store burgere, vend dem i mel, dæk
med film og stil dem på køl i 1 time.
Ved Grillen
Varm grillen godt op.
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
4-6 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.
Læg 1-2 skiver tomat oven på hver burger og drys med resten
af osten.
Grill videre i 2-3 min, eller til osten begynder at smelte.
Server straks i de lune boller.