Logo

Burger vegetarisk chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burger vegetarisk chili

 

Vi laver vegetarisk burger med chilimayo og cheddarost. Få opskriften på byens grønneste burger, lavet udelukkende med grønsager. Er du med ?

Til 4-6 personer

 

# Ingredienser

85 g grov bulgur

300 g røde kidneybønner fra dåse, skyllede og afdryppede

300 g røde cannellinibønner fra dåse, afdryppede

1-2 friske røde jalapeño-chilier, uden kerner og grofthakkede

2-3 fed hvidløg

6 forårsløg, groftsnittede

1 gul peberfrugt, uden kerner og i små tern

1 spsk frisk koriander, fintsnittet

125 g cheddarost, revet

2 spsk fuldkornshvedemel

1-2 spsk solsikkeolie

1 stor tomat, i skiver

salt og peber

4-6 fuldkornsburgerboller

*

 

I Køkkenet

Kog bulguren i en gryde letsaltet kogende vand i 12 min, eller til den er mør.

Hæld vandet fra og stil den til side.

 

Kom bønnerne op i en foodprocessor sammen med chili, hvidløg, forårsløg. peber, koriander samt halvdelen af osten.

Blend det godt sammen ved hjælp af pulsknappen.

Tilsæt den kogte bulgur samt salt og peber og blend igen.

Form farsen til 4-6 lige store burgere, vend dem i mel, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.

 

Ved Grillen

Varm grillen godt op.

Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i 4-6 min på hver side, eller til de er stegt, sådan som du bedst kan lide dem.

Læg 1-2 skiver tomat oven på hver burger og drys med resten af osten.

Grill videre i 2-3 min, eller til osten begynder at smelte.

Server straks i de lune boller.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?
Effektiv reklame - klik her