Krondyrkølle er noget af det fineste vildt og ret kostbar.
Tilberedningen i denne opskrift er enkel og superlækker.
4 personer. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 10 min.
Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: let. Grilltemperatur: 200 °C.
# Ingredienser:
600 g krondyrkølle/filet
3-400 g keyserhatte svampe
1 stort, snittet skalotteløg
25 g smør
2 spsk soya
1 fed, finthakket hvidløg
4 spsk karse
1-2 fennikel
3 spsk dild
1 knsp citronskal
1 spsk olie
1 knsp knust hvidløg
salt og peber
*
I køkkenet
Soignér svampene, og rist dem i halvdelen af smørret.
Sautér herefter løg i resten af smørret og soja.
Tilsæt hvidløg, når panden tages fra blusset.
Rens fennikel, og befri for de yderste grove dækblade.
Skær fennikel i kvarte.
Skær kødet i tynde skiver, og pensl med lidt olie.
Ved grillen
Grill fennikel stykker 2-3 min. på hver side.
Vend de varme fennikel med dild, citronskal, olivenolie og
hvidløg.
Grill kødet kort på hver side, og krydr med salt og kværnet
peber.
Servér de grillede krondyrskiver med keyserhatte,
skalotteløg og strø med karse.
Anret evt. den grillede fennikel på en sidetallerken.